Hogyan tehetjük meghitté hálószobánkat?

 

Hálószobánk nemcsak egyszerűen az alvásra szolgáló helyiség, de lakásunk egy olyan pontja, ami két ember intim óráinak színhelye is egyben. A kialakítása, berendezése, hangulata ezért befolyással van az itt eltöltött órákra, sőt akár párkapcsolatunkra is.

Fények, textíliák, minták és színek összhangja kell ahhoz, hogy a háló ne csak az alvást szolgálja, hanem ennél jóval többet: ha kell pihentető nyugalmat sugározzon, vagy épp inspiráló háttérré váljon.

Fontos szempont, hogy a hálószoba stílusában illeszkedjen a lakás egészéhez, ezért hangulatát elsősorban a kiegészítők okos megválasztásával tehetjük egyedivé.

Ilyen lehet például egy ágytakaró díszpárnákkal, egy érdekes karosszék vagy puff, netán egy 3 dimenziós szobor vagy festmény a falon. De a kontrasztokkal is lehet játszani: például egy minimalista térben elhelyezett klasszikus szőnyeg nagyon jól mutat.  Az is fontos kérdés, hogy legyen-e TV a hálószobában vagy sem.

Nagyban meghatározhatja hálószobánk hangulatát a használt fények mennyisége és erőssége. A mennyezetre tett lámpákkal érdemes vigyázni, mert a felülről jövő fény nem mindig előnyös. Érdemes hanyagolni a sokágú csillárokat, és helyettük inkább hangulatfényeket, vagyis fali-, állólámpákat és asztali lámpákat használni. Festett falak helyett előnyösebb a tapétázott fal, valamint célszerű az ágyneműt is összehangolni a hálószoba főbb színével.

Ha a hálószoba hangulatának megteremtéséhez segítségre van szükségünk, kérjük ki egy lakberendező véleményét. Sokszor egy egyszerű konzultáció is sokat jelenthet a kívánt hangulat megteremtésében.

Egyre gyakoribb, hogy a gardróbszoba a hálóhoz kapcsolódik. Az ideális az, ha külön szekrények állnak a férfi, és a nő rendelkezésére (más a ruhatárunk, és más azok tárolásának igénye is). Fontos, hogy mindig vegyük figyelembe életstílusunkat, mielőtt egyéni gardróbunk kialakításába vágnánk fejszénket. Sportos vagy elegáns ruháink vannak-e inkább, és miből mennyi?

Ahol elegendő hely van rá, kiváló megoldás a bejárható gardrób építése, amiben minden ruháspolc, fiók, és akasztott ruha helyet kaphat. Gondoskodjunk a megfelelő megvilágításról is, hiszen szeretnénk mindent könnyen megtalálni benne. Célszerű egy egész alakos tükröt is elhelyezni itt, hogy láthassuk magunkat benne tetőtől talpig, és egy ülőke vagy puff is jó szolgálatot tehet az öltözködés során. Tartsuk észben azt is, hogy ruhatárunk változik, folyton bővül, ezért kell, hogy legyen benne elég hely az újabb ruhadaraboknak is. Gardróbunk legyen olyan, mint egy divatos butik: átlátható, rendszerezett, csábító és szerethető.

Ahol nem megoldható a különálló gardróbszoba, ott a többajtós ruhásszekrények veszik át a funkciót. Érdemes arra a megoldásra törekedni, hogy a gardrób és háló különálló egységként funkcionálhasson, és elszeparálhatók legyenek a lakás többi részétől.

Az intim szféra csakis így biztosítható maradéktalanul, ám egy kis térszervezéssel mindenre van megoldás. Kérjük ki bátran szakértő véleményét, és keressünk egy lakberendezőt, aki új ötletekkel inspirálhat minket.

Construma 2017 cikksorozatunkban az építkezésre készülő családok megismerkedhetnek az építkezés/felújítás legfontosabb tudnivalóival, hogy az így megszerzett tudásnak köszönhetően megfontolt döntéseket tudjanak hozni.

A cikksorozattal egy időben kiemelt, piacvezető márkákat képviselő partnereinkkel és vezető lakberendezőkkel készítettünk egy kiadványt (ide kattintva igényelheti előzetesen), mely közérthető formában gyűjti össze és rendszerezi azt a hatalmas információtömeget, amire szüksége lehet az építkezés/felújítás során!

Kattintson ide és igényelje Ön is a kiadványt előzetesen, melyet a Construmán személyesen és ingyenesen átvehet Tőlünk!

EZEKET OLVASTA MÁR?

Ez a funkció csak belépést követően érhető el! Csekkoljon be Ön is és utazzon Velünk a stílusos otthonteremtés izgalmas világába!